جمعه ۱۳ تیر ۰۴

انواع دامنه های اینترنتی از نظر پسوند


امروزه بیشتراز میلیون‌ها دامنه در وب وجود دارا‌هستند که دارنده پسوندهای مختلفی مانند com. و یا این اپلیکیشن آموزش سئو که net. میباشند. برای هر مرز و بوم با دقت به اسم میهن، یک پسوند اینترنتی وجود داراست مانند ir. و .uk که به ترتیب برای کشورهای کشور‌ایران و انگلستان هست. مجموعه‌ی دیگری از پسوند دامنه‌ها در وب وجود داراست که منحصر به فرد سازمان‌ها و ارگان‌ها می باشند و این پسوندها بیشتر برای آن ها کاربرد دارا‌هستند، از جمله وبسایت سازمان سنجش در اسم دامنه خویش از پسوند org. استعمال کرده‌میباشد که نماد از سازمانی بودن این اسم دامنه را داراست.

کلاً هر دامنه‌ی اینترنتی (Network Domain) از دو قسمت دامنه و پسوند تشکیل‌شده؛ به عنوان مثال در وبسایت Hamyar.co عبارت Hamyar دامنه و عبارت .co هم پسوند نامیده میگردد. همان گونه که تا قبل از این هم اشاره شد، اسم دامین از بها و مداقه بسیار بالایی شامل است ولی می بایست در کنار این مورد، به تاثیرگذاری پسوند هم به هنگام تصویب دامنه اعتنا داشته باشید. در‌پی به معرفی بعضا از پرکاربردترین پسوندها در اسم دامنه میپردازیم:

پسوند com: بی‌شک دامین‌های دات کام، بیشتر از هر پسوند دیگری به گوشتان خورده میباشد؛ این پسوند که همواره از آن تحت عنوان رایج‌ترین نوع دامنه خاطر می گردد، مخفف عبارت Commercial در معنای تجاری میباشد. به این ترتیب در شرایطی که وبسایت شما در پی معرفی تولیدها، کمپانی، ارائه‌ی سرویس ها و هرگونه شغل تجاری دیگری میباشد، سفارش می گردد از پسوند com. به کارگیری فرمایید.
پسوند net: مخفف عبارت Network بوده و همانگونه که از نامش هم پیداست، معمولا سایت‌هایی که در قضیه ارائه‌ی سرویس ها اینترنتی شغل می‌نمایند، از این نوع پسوند سود می برند.
پسوند org: در‌حالتی که قصد دارید اینترنت سایتی مرتبط با یک شغل غیرتجاری را به تصویب برساند، می تواند از دامنه org. استعمال فرمائید. این پسوند مخفف عبارت Non-Profit Organization بوده که در معنای سازمان غیرانتفاعی میباشد؛ به خیال و خاطر داشته به سازمان‌هایی غیرانتفاعی گفته می شود که مقصد تجاری ندارند مانند گوشه و کنار زیست، سازمان‌های مرتبط با شغل‌های بشردوستانه و امثال آن ها.
پسوند gov: مخفف کلمه و واژه‌ی Government بوده که در معنای دولت میباشد؛ در سود بیشتر سایت‌های دولتی پسوند gov. را برای تعیین دامنه‌ی خویش گزینه به کار گیری قرار میدهند.
پسوند biz: اسم این پسوند از عبارت Business(در معنای کسب و کار) الهام گرفته شد‌ه‌است. همانگونه از مفهوم لغوی بیزینس پیداست، پسوند دات بیز معمولا برای تصویب دامنه کمپانی‌های تجاری که در باب بیزنس الکترونیک شغل دارا‌هستند به فعالیت می‌رود.
پسوند int: از این نوع پسوند برای نام نویسی دامنه‌های مرتبط با سازمان‌های دربین‌ المللی به کار گیری می‌گردد؛ این پسوند مخفف کلمه و واژه‌ی International در معنای در میان المللی میباشد.
پسوند info: حدودا در کل مورد‌ها عبارت info در معنای داده ها وارد دایره‌ی لغت ها شد‌ه‌است؛ این عبارت مخفف واژه‌ی Information بود و از پسوند آن، معمولا برای تصویب دامین‌های مرتبط با وبسایت‌هایی که درپی ارائه‌ی داده ها در یک گزینه خاص میباشند، به کار گیری می گردد.
پسوند edu: مخفف عبارت Education میباشد؛ در صورتیکه قصد دارید که اینترنت سایتی با محتوای آموزشی راه اندازی نمایید، می توانید از پسوند edu. سود ببرید.
پسوند ir: پسوند‌های دو حرفی در دامین‌ها، مرتبط با دامنه‌های محلی می باشند. از جمله در شرایطی‌که با اینترنت سایتی مواجه شدید که پسوند آن us. بود، مرتبط با ایالت متحده ایالات متحده میباشد. دامنه های .ir هم مختص به وب سایت‌های اهل ایران میباشند و در صورتی قصد دارید که عمل تارنما خویش را به جمهوری اسلامی ایران محصور نمایید، می توانید از این نوع دامنه منفعت ببرید. اما اعتنا داشته باشید که برای تصویب دامنه .ir مطلقا می بایست مقیم کشور‌ایران باشید و نسبت به اخذ شناسه ایرنیک اقدامات مایحتاج را جاری ساختن دهید.
معمولا برای تعیین پسوند دامنه، محدودیتی نیست ولی همان گونه که تا قبل از این هم اشاره شد، به کار گیری از دامنه‌های دات کام در آحاد عالم اشاعه بیشتری نسبت به بقیه دامنه‌ها داراست و خوب میباشد.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.